Нингбо Ксијангшан Вассун Пластика И Гума Производи Копродукции, ООД
Индустрија Вести

Бебето има 6 месеци, не заборавајте да подготвите соодветна вечера за детско столче (2)

2020-11-20

Безбедност

 

Изберете бебевечера за високо столчеза вашето бебе, неговите безбедносни перформанси треба да се земат предвид со растот на бебето. Шестмесечно дете може да биде среќно да седи на столот додека јаде, додека мало дете ќе се обиде да стане од столот. Ќе сакате високо столче со сигурносен појас за да го држите бебето на место, па кога ќе го купите, треба да внимавате на јачината на столот.

 high chair dinning

Колку е лесно да се чува чист

 

Бебетовечера за високо столчепонекогаш може да стане многу одвратно, особено кога појадокот е завршен и покриен со кашести банани, каша и истурено млеко... Вашето бебе може да користи храна за да „црта“, паТрпеза со детско столчетреба да се чисти после секој оброк. Не заборавајте да купите стол кој лесно се чисти, а најдобро е лесно да ја избришете нечистотијата. Впрочем, столчето за хранење се користи во секој оброк.

 

Кога вашето бебе е подготвено да почне да јаде цврста храна, тие почнуваат да седат во бебевечера за високо столче. Дури и ако бебето сè уште седи на трпезариската маса, можете да ја почувствувате радоста да седите на масата пред бебето да почне да јаде.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept