Нингбо Ксијангшан Вассун Пластика И Гума Производи Копродукции, ООД
Индустрија Вести

Видови брановидни кутии

2020-10-28

Заеднички воругирани кутиисе поделени на три слоја, пет слоја и седум слоја. Различни нивоа на пакување се користат на различни начини. Трислојнабрановидни кутиисе нарекуваат и синглбрановидни кутии. Картонската структура е составена од една брановидна јадро хартија и една страна на секоја страна. Комбинација на хартија. Трислојнабрановидни кутииглавно се користат за внатрешно пакување со помала тежина. Главно се користи за пакување во индустријата за храна и пијалаци.

 corrugated boxes

За луѓето кои често се занимаваат со картони, изборот на добар картон е особено важен. Брановидни картони се широко користени во индустријата за транспорт и пакување. Индустријата за брановидна хартија е многу фокусирана на истражување и развој со цел да се оптимизира односот сила-тежина.Брановидни кутииможе да има многу видови и комбинации, кои можат да се стандардизираат или прилагодат.

 

Брановидни картони е еден од ретките материјали за пакување што може да се исечат и преклопат во различни големини и форми. Веројатно едно од најфлексибилните решенија за пакување,брановидни кутиидонесе многу придобивки за клиентите и потрошувачите. За да се најде соодветно решение за брановидно пакување, треба да се земат предвид дизајнот, видот на користениот брановиден картон и севкупниот квалитет на хартијата.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept