Нингбо Ксијангшан Вассун Пластика И Гума Производи Копродукции, ООД
Индустрија Вести

Како да изберете нокшир за бебиња?

2020-10-14

Бебињата имаат осум месеци, а најчесто лазат и седат стабилно. Во тоа време, треба да му дозволиме на бебето да научи да уринира и да врши нужда наместо да го држи. На пазарот има многу видови на детски тоалети, со најразлични форми и бои. Значи, како да изберете абебе нокшир?

 baby potty

1. Изберете соодветна големина на тоалетното седиште. Обрнете внимание на тоалетното седиште, а не на големината на целиот тоалет. Ако тоалетното седиште е преголемо, задникот на бебето лесно може да падне и да се заглави во него, што не е безбедно. Но, тоа не треба да биде премногу мало, премногу мала урина е лесно да се прска надвор.

 

2. Тоалетот треба да биде мазен и без бруси и остри делови. Кога купувате, допрете го тоалетот со рака за да видите дали има остри делови. Обидете се да избегнувате да купувате производи со бруси за да избегнете гребење на вашето бебе.

 

3. Доколку условите дозволуваат, оставете го вашето бебе да седне и да го пробате прво за да видите дали е стабилно кога седи, особено производи како што се тоалетни мијалници, а исто така и за да видите дали бебето седи удобно, обидете се да купите производи што ги сака вашето бебе .

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept